Українська громада Туреччини вшанувала пам'ять жертв депортації кримських татар

Українська громада Туреччини вшанувала пам'ять жертв депортації кримських татар

Фото
Укрінформ
Культурна спілка українців у турецькому місті Кушадаси провела флешмоб з нагоди 74-роковин депортації кримськотатарського народу.

Про це Ukr-ayna розповіла активістка спілки Лейла Саваш.

"18 травня наша спілка провела флешмоб з метою вшанування пам’яті жертв геноциду кримських татар 1944 року. До нас також приєдналася заступник голови міста Айше Шеріфоглу", - сказала вона. 

За її словами, під час флешмобу учасники тримали написи про цю трагічну подію трьома мовами: українською, турецькою та англійською.

Також представники української організації розповідали як молодому поколінню, так і перехожим, про депортацію кримськотатарського народу.

Читайте також: Кримськотатарський прапор підняли над мерією Торонто

Як повідомлялося, Україна 18 травня відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу та вшановує пам'ять жертв депортації кримських татар 1944 року. У цей день в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

12 листопада 2015 року Верховна Рада України визнала депортацію геноцидом і проголосила 18 травня Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Фото: ukr-ayna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-