Українці в Нью-Йорку проведуть акцію на підтримку Сенцова

Українці в Нью-Йорку проведуть акцію на підтримку Сенцова

Укрінформ
Спільнота молодих українців у США "Razom for Ukraine" організовує 26 травня акцію протесту #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля Олега Сенцова. 

Про це повідомляється на сторінці заходу у Фейсбуці.

"26 травня ми зберемося на Тайм Сквер, щоб привернути увагу до ситуації Олега Сенцова", - написали організатори.

Також активісти закликали бажаючих долучитися до участі у перфомансі на підтримку Сенцова, який відбудеться в рамках акції.

"Якщо ви хотіли б взяти участь в перфомансі, який є частиною акції, будь ласка зголошуйтеся. Нам потрібно 50 добровольців. Будь ласка пишіть в Messenger до Khodakivska Tania, ми додамо вас до закритої групи", - додали вони.

Акція пройде на Тайм Сквер о 15:00.

Нагадаємо, що глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку незаконно заарештованого Кремлем Олега Сенцова відбудеться 1 і 2 червня. 

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов був затриманий у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва вину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його лише у разі звільнення всіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-