Трудова імміграція в Литву зросла удвічі, в основному їдуть українці

Трудова імміграція в Литву зросла удвічі, в основному їдуть українці

Укрінформ
Згідно з останніми статистичними даними, кількість іноземців, які приїжджають на роботу в Литву, цього року зросла більше ніж удвічі, в основному за рахунок українців. Уряд Литви розглядає способи обмеження імміграції робочої сили.

Про це повідомляє портал Delfi.lt.

За даними установи, за перший квартал 2018 року іноземцям було видано майже 16,9 тис. віз або посвідок на проживання. У 2017 році в Литву прибуло більш як 7 тис. іноземців. По українських громадянах дані такі: цього року в Литву прибуло понад 11,3 тис. українців, в першому кварталі 2017 року - майже 3,6 тис.

Реакцією на зростаючу трудову імміграцію стало оголошення урядом Литви цього тижня щодо планів запровадити квоти для деяких професій для некваліфікованих робітників з-за кордону, конкретні пропозиції будуть оприлюднені восени. За словами прем'єр-міністра Саулюса Скверняліса, квоти забезпечать, щоб Литву не заполонила дешева робоча сила.

Читайте також: У Німеччині "по другому колу" перевірять десятки тисяч заяв про надання притулку

Підприємства, які приймають на роботу іноземців, говорять, що в Литві існує брак працівників, і ці квоти стануть на заваді прийому на роботу. Профспілки плани уряду підтримують і стверджують, що квоти захищатимуть зарплати місцевих жителів від демпінгу і дозволять їм зберегти свої робочі місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-