Звільнення в'язнів Кремля: Трюдо закликають застосувати

Звільнення в'язнів Кремля: Трюдо закликають застосувати "закон Магнітського"

Укрінформ
Канаді слід усіляко сприяти звільненню українських політичних в’язнів, утримуваних Росією.

Про це йдеться у листі, надісланому президентом Конгресу українців Канади Павлом Гродом прем'єр-міністру Канади Джастіну Трюдо, текст якого є у розпорядженні Укрінформу.

"Конгрес українців Канади закликає уряд Канади вимагати негайного звільнення Росією українських політичних в’язнів й застосувати "акт Магнітського" для запровадження санкцій проти російських посадовців, відповідальних за серйозні порушення прав людини", - написав Грод.

Читайте також: Світовий конгрес українців закликає направити спостерігачів ОБСЄ до Криму

Він також висловив розчарування тим, що Канада досі не вжила жодних заходів проти росіян, залучених до ув'язнення і порушення прав українців, хоча "акт Магнітського", який дає таку змогу, було ухвалено ще в жовтні минулого року.

На його переконання, Канаді також слід використати своє президентство у G7 для просування миру в Україні. "Як один із найвідданіших міжнародних союзників України, Канада має унікальну можливість використати своє очільництво G7 для підтримки миру й безпеки в Україні, а також звільнення й повернення додому українських політичних бранців, ув’язнених Росією", - наголосив Грод.

З огляду на це він спонукав офіційну Оттаву зробити припинення російської агресії проти України пріоритетом саміту лідерів країн G7, що пройде у червні в провінції Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-