У столиці Лівану провели концерт пам'яті української співачки Лідії Лубковської

У столиці Лівану провели концерт пам'яті української співачки Лідії Лубковської

Фото, відео
Укрінформ
Відома українська оперна співачка, солістка Віденської опери Вікторія Лук’янець провела у Бейруті концерт на честь 134-ї річниці від дня народження оперної діви українського походження Лідії Липковської.

Про це інформує прес-служба Посольство України в Лівані.

"За ініціативи Посольства України в Лівані та за сприяння Національної вищої музичної консерваторії Лівану і Торгово-промислової і сільськогосподарської палати Бейруту і Гірського Лівану 11 травня в Бейруті відбувся концерт видатної української оперної співачки, солістки Віденської опери Вікторії Лук’янець. Концерт приурочений до дня народження відомої оперної діви українського походження Лідії Липковської, яка все своє життя присвятила творчості і сцені, і була похована в Бейруті", - йдеться у повідомленні. 

Під час заходу пролунали оперні арії Дж.Россіні, В.А.Моцарта, Дж.Верді, В.Белліні, Дж.Пуччіні та інші у виконанні Вікторії Лук’янець, ліванського тенора Елії Франціса під музичним супроводом Ліванського філармонічного оркестру на чолі з маестро Любнаном Баальбакі.

"Музичний вечір завершився виконанням В. Лук’янець зворушливої музичної композиції-реквієма "Мелодія" М.Скорика, присвяченого вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни та російської агресії на Донбасі", - додали у посольстві.

Гості концерту, серед яких і українська громада Бейрута, отримали незабутні емоції від дивовижного співу української зірки Захід став великою подією культурного життя Лівану та символом єднання української та ліванської культур. 

Нагадаємо, минолого року у столиці Лівану Бейруті віднайшли могилу відомої українки, оперної співачки Лідії Липковської. Наразі розглядається питання перепоховання співачки в Україні у Пантеоні видатних українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-