В Осло обмінювалися досвідом роботи українських шкіл діаспори з Данії, Нідерландів та Норвегії

В Осло обмінювалися досвідом роботи українських шкіл діаспори з Данії, Нідерландів та Норвегії

Фото
Укрінформ
12-13 травня в Осло відбувся науково-практичний семінар з обміну досвідом роботи українських шкіл діаспори з Данії, Нідерландів та Норвегії. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці "Українська громада в Норвегії", яка разом з українською недільною школою "Кобзар" у м. Осло ініціювала проведення даного заходу.

Під час відкриття семінару, який проходив у Посольстві України в Королівстві Норвегія, очільник української дипустанови В'ячеслав Яцюк дав високу оцінку ініціативи щодо його організації, підкресливши ключову роль шкільництва у збереженні та розвитку української культури за кордоном. 

Дипломат також висловив впевненість, що семінар в Осло, який вперше зібрав разом представників різних українських організацій, матиме важливе значення для подальшого згуртування української громади Норвегії.

У семінарі взяли участь керівники українських недільних шкіл та організацій української діаспори з Данії, Нідерландів та Норвегії. Також до його роботи у форматі скайп-конференції долучилися представники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету "Львівська політехніка".

Зазначається, що після завершення першого дня заходу учасники разом переглянули пісенний конкурс Євробачення 2018.

Другий день семінару розпочався відкритими уроками в дошкільній та шкільних групах української недільної школи "Кобзар", а закінчився святом Весни з українською громадою в Норвегії.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-