Українців Угорщини закликають покарати їх представника за поїздку в Крим

Українців Угорщини закликають покарати їх представника за поїздку в Крим

Документ
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп закликала українську громаду в Угорщині висловити недовіру та позбавити мандата одного із керівників місцевих українців, який торік незаконно їздив у окупований Крим.

Відповідну копію звернення до голови Товариства української культури в Угорщині (ТУКУ) Я.Хортяні вона оприлюднила на своїй Facebook-сторінці.

"Закликаю Товариство української культури в Угорщині надати належну оцінку незаконним діям свого делегата в (Державного самоврядування українців Угорщини - ред.) ДСУУ, ініціювавши до часу проведення надзвичайного засідання до Державного самоврядування позачергове засідання ТУКУ з тим, щоб висловити недовіру А. Бурому, який повинен бути позбавлений права і мандату представляти інтереси Товариства у ДСУУ", - йдеться у листі.

Разом з цим посол додала, що раніше звернулась до президента Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка, який, за її словами, засудив дії Бурого та повідомив, що "найближчим часом буде скликане надзвичайне позачергове засідання депутатів Державного самоврядування з метою прийняття відповідного рішення з засудження ганебного та зухвалого вчинку представника української громади Угорщини, який не може розцінюватися інакше, ніж підтримка незаконної окупації Автономної Республіки Крим Росією та створення хибної ілюзії міжнародного визнання та офіційних контактів з окупаційною владою".

Як раніше повідомляв Укрінформ, депутат Державного самоврядування українців Угорщини (ДСУУ) Анатолій Бурий минулого року їздив на територію окупованого Криму в обхід українського законодавства.

У Криму Бурий очолив угорську делегацію мерії Будапешта та просував ідею налагодження контактів між Угорщиною та окупаційною владою Криму. Він також давав інтерв'ю місцевим ЗМІ. 

Відповідні дії в керівництві української громади Угорщини, а саме А.Бурого, Посол України в Угорщині Любов Непоп вважає ганебними, оскільки своїм візитом до окупованого Росією Криму фактично підтримав незаконну російську окупацію півострова, створюючи хибну ілюзію міжнародного визнання та офіційних контактів з окупаційною владою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-