СКУ закликає Туреччину дозволити трансляцію телеканалів з України

СКУ закликає Туреччину дозволити трансляцію телеканалів з України

Укрінформ
Українська діаспора закликає офіційну Анкару сприяти поширенню на території Туреччини українських телеканалів.

Про це йшлося під час візиту президента Світового конгресу українців Євгена Чолія до Туреччини, повідомляє прес-служба СКУ.

«Євген Чолій звернувся до владних структур Туреччини з проханням включити до ефіру головного телеканалу «ТРТ» випуск програм українською та кримськотатарською мовами та уможливити трансляцію телеканалів з України», - розповіли у прес-службі.

Як зазначається, президент СКУ також спонукав Туреччину відмовитись від будівництва газопроводу «Турецький потік», «зважаючи на неодноразове використання Російською Федерацією газу як політичної зброї».

Важливою темою візиту стало лобіювання надання Православній церкві в Україні Томосу про автокефалію.

Читайте також: СКУ закликає Азербайджан визнати Голодомор в Україні геноцидом

Окрім цього, йшлося про політичну і військову підтримку України. «Євген Чолій закликав Туреччину, яка є членом НАТО, підтримати посилення зв’язків НАТО і України та просувати євроатлантичні прагнення України аж до її повноправного членства в НАТО», - зауважили у СКУ.

Як відомо, Світовий конгрес українців - це позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями у діаспорі, яка об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-