Чолій в Азербайджані зустрівся з українською діаспорою

Чолій в Азербайджані зустрівся з українською діаспорою

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій провів зустріч з українськими громадами у рамках робочого візиту до Баку 22-23 квітня.

Про це інформує прес-служба диппредставництва.

"У приміщенні Посольства України в АР відбулася зустріч глави дипломатичної місії України О.Міщенка та керівника СКУ Є.Чолія з активістами організацій українців в Азербайджані – "Українського конгресу Азербайджану" (УКА) на чолі з Ю.Осадченком та "Української громади імені Івана Франка у м. Сумгаїт" (УГС) на чолі з Т.Мусаєвою", - сказано у повідомленні.

Під час зустрічі Чолій подякував українцям Азербайджану за активну підтримку територіальної цілісності України, а також закликав продовжувати робити свій важливий внесок у зусилля закордонного українства на підтримку України у протидії триваючій агресії з боку РФ.

Читайте також: Чолій закликав Грецію визнати Голодомор геноцидом

Також було обговорено низку питань, які є актуальними в житті української громади, зокрема щодо можливостей сприяння з боку СКУ задоволенню культурних, освітніх та інших потреб українців в Азербайджані. За підсумками зустрічі сторони домовилися про розвиток співпраці між двома організаціями українців в Азербайджані та СКУ як основним об’єднанням багатомільйонного світового українства.

До того ж, Чолій разом з представниками української громади та місцевої влади поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченка у Баку.

Крім того, у рамках візиту до Баку Чолій провів низку зустрічей з представниками азербайджанської влади, наголосивши на важливості співпраці між Україною та АР з метою забезпечення відновлення територіальної цілісності обох держав. 

Читайте також: Україна може розраховувати на підтримку Кіпру – Чолій

Як відзначають у посольстві, перший в історії візит президента СКУ в Азербайджан став знаковим, зокрема, з точки зору не лише підтримання зв’язків української громади в АР з історичною Батьківщиною, але й усвідомлення її місця у понад двадцятимільйонній сім’ї закордонного українства.

Як повідомляв Укрінформ, президент СКУ Євген Чолій з 14 по 23 квітня перебував у закордонному турне, в рамках якого просував українські інтереси в Греції, Кіпрі, Туреччині та Азербайджані.

Як відомо, Світовий конгрес українців - це позапартійне об'єднання, міжнародна координаційна надбудова над українськими громадськими організаціями у діаспорі, яка об'єднує 20 млн українців у 133 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-