У львівському університеті поговорять про українців у Польщі

У львівському університеті поговорять про українців у Польщі

Анонс
Укрінформ
У Національному університеті "Львівська політехніка" 25 квітня відбудеться міжнародний симпозіум  "Меншість серед більшості: українці Польщі".

Про це повідомили в прес-службі Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК).

"Питання національних меншин у Європі є одним із найбільш актуальних та гострих у політиці країн ЄС. Ця проблема не оминула нашого західного сусіда – Республіку Польща, де проживає одна з найбільших меншин – українська", - йдеться в прес-анонсі.

На заході поговорять, яким чином особливості національного і загальноєвропейського законодавства, візова лібералізація, інтенсифікація міграції українців до країн ЄС, зокрема, до Польщі, внутрішньополітична кон’юнктура України та Польщі, зовнішньополітична діяльність наших держав та євроінтеграція впливають на стан і функціонування української меншини у Польщі.

Візьмуть участь у симпозіумі народні депутати України О.Білозір та М.Княжицький, директор Підляського Наукового Інституту в Польщі (м. Люблін) Г.Купріянович, член Головної управи Об'єднання українців Польщі (м. Перемишль) І.Горків та професор Вармінсько-Мазурського університету (м. Ольштин) Т.Астамович-Лейк.

Захід відбудеться о 14:00 в Головному корпусі НУ "Львівська політехніка", ауд. 204 за адресою: С. Бандера, 12, Львів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-