Чолій: Якщо світ не допомагатиме Україні – Росія ставатиме зухвалішою

Чолій: Якщо світ не допомагатиме Україні – Росія ставатиме зухвалішою

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто продовжувати допомагати Україні, аби не спонукати Росію до ще більшого зухвальства.

Таку думку під час виступу у Греції висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми різними шляхами доносимо до міжнародної спільноти, що, якщо вона тепер не зробить додаткових конкретних дій, щоб допомогти Україні подолати російську гібридну агресію, то Російська Федерація стане ще більш зухвало загрожувати миру і безпеці в світі», - сказав Чолій.

Читайте також: Чолій закликав Грецію визнати Голодомор геноцидом

Він наголосив, що вже п’ять років СКУ «з особливою силою спрямовує свою діяльність на підтримку європейських прагнень українського народу та на захист України».

«Ми активно закликаємо до розгортання миротворчої місії ООН на Сході України і моніторингової чи дистанційної моніторингової місії в Криму; до прийняття Закону Магнітського для покарання за порушення прав людини, у тому числі й на окупованих територіях Сходу України і Криму; до посилення гуманітарної допомоги та запровадження пакета типу "плану Маршалла" для економічного зростання і подальшого реформування України, а також до відмови з боку високопосадовців від поїздок на Чемпіонат світу з футболу в Російській Федерації, яка є державою-агресором», - пояснив президент СКУ.

Читайте також: Президент Світового конгресу українців просуватиме в Європі інтереси України

За його словами українська громада також працює над тим, аби «донести до світу, що гібридна агресія Російської Федерації активно спрямована і на Західний світ».

Як повідомляв Укрінформ, Євген Чолій наразі перебуває у закордонному турне, в рамках якого відвідає Грецію, Кіпр, Туреччина та Азербайджан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-