Українка розповіла про особливості життя у Бразилії

Українка розповіла про особливості життя у Бразилії

Укрінформ
Щоб влаштуватися на роботу у Бразилії, українці повинні отримати посвідку на постійне проживання в країні. Оскільки без нього трудова книжка не дійсна.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу ICTV, передає Gazeta.ua.

"Майже у всіх фірмах вимагають довідку про несудимість. Деякі роботодавці хочуть отримати ще й довідку про щеплення. Документ з України не підійде, уколи доведеться робити заново у місцевих лікарів. Також через високі податки деякі фірми роблять певні махінації: на папері вказують одну зарплатню, а виплачують іншу. Однак таким займаються лише дрібні фірми, за великими слідкують фіскальні служби", - сказано в сюжеті. 

За словами Наталі з Дніпра, яка вже 8 років мешкає у Бразилії, у разі несплати податків відповідні держустанови блокують рахунки в банку та нерухомість.

"Якщо ти не платиш податок, то, звичайно ж, у першій інстанції нічого з тобою не трапиться. Але в наступних інстанціях блокують усі твої заощадження, можуть заблокувати рахунок в банку, заблокувати нерухомість, машину тощо. Частина податків нараховується в пенсійний фонд, а частина – на гарантійний рахунок. Із нього можна буде зняти гроші у разі звільнення, виходу на пенсію або придбання нерухомості", - зазначила вона.

Щодо місця проживання у Бразилії, то окрім договору на оренду, потрібно мати поручителя, підкреслила жінка. Це має бути місцевий житель із власним житлом та відсутніми кредитами. Існує ще один вихід — договір про страхування, яке включає в себе три наперед проплачених за оренду житла місяці. Найдешевша квартира — це $200 на місяць. Дешевше можна винайняти за містом.

Читайте також: Емігрантка з України розповіла про життя та ціни в Аргентині

Також українка розповіла про традиції гостювання в цій латиноамериканській країні.

"Бразильці - дуже святковий та веселий народ. Дуже люблять ходити в гості. Але завжди запізнюються. Якщо хочу влаштувати вечірку на 5 вечора, то гостей запрошую на 2 години раніше. Тоді вони приходять вчасно. Також тут не заведено організовувати вечірки самостійно. Усі гості приходять зі своєю їжею, або порівну скидаються грошима разом із господарями свята. Якщо запрошують на день народження у бар чи ресторан, кожен з гостей приходить і платить сам за себе. Це вважається нормальним", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-