Діаспора закликає скасувати е-декларації для активістів

Діаспора закликає скасувати е-декларації для активістів

Укрінформ
Світовий конгрес українців закликає Верховну Раду скасувати закон про е-декларування для активістів.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Світовий конгрес українців закликає владні структури України якнайшвидше ухвалити законодавство, яке скасує вимогу до громадських активістів подавати електронні декларації про майно, а також відповідальність за неподання таких декларацій», - сказав Чолій.

Читайте також: Геращенко про е-декларації для активістів: цю помилку Ради слід виправити

Він нагадав, що «про необхідність скасування обов'язку для громадських активістів подавати електронні декларації заявили посли країн Великої сімки й очільники ЄС».

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня Верховна Рада відмовилася ухвалити законопроект № 6271 та президентський законопроект № 6674, якими пропонувалося скасувати подання е-декларацій громадськими організаціями.

Читайте також: Е-декларування активістів не порушує Угоду про асоціацію - Климпуш-Цинцадзе

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до Закону «Про протидію корупції», згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації. Євросоюз розкритикував поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом попросив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації й наполягав на негайному ухваленні Верховною Радою відповідного законопроекту.

На засіданні 4 квітня Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції підтримав законопроекти щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-