Стефан Романів у Львові поговорить про Голодомор

Стефан Романів у Львові поговорить про Голодомор

Укрінформ
У "Львівській політехніці" відбудеться захід "Україна пам'ятає - світ визнає", присвячений 85-м роковинам Голодомору, за участю президента Союзу українських організацій Австралії (СУОА), голови Міжнародного координаційного комітету у справі Голодомору та Генерального секретаря Світового конгресу українців Стефана Романіва.

Про це повідомили в Міжнародному інституті освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК).

"За радянської доби в умовах бездержавності саме українська діаспора вперше розгорнула масштабні міжнародні інформаційні кампанії з дослідження, висвітлення правди та вшанування пам’яті жертв Голодомору, які отримали великий резонанс у світі та сприяли засудженню злочинів радянської влади. За роки нашої незалежності України закордонні українці у десятках країн світу відкрили низку меморіальних комплексів та пам’ятників жертвам Голодомору, підготували багато наукових праць, провели ряд міжнародних конференцій та публічних акцій, у яких взяли участь сотні тисяч людей на усіх континентах", - зазначили організатори.

Ключову роль у цій діяльності відіграв Міжнародний координаційний комітет у справі Голодомору Світового конгресу українців (СККУ), метою якого є привернення уваги світової громадськості до питання визнання Голодомору геноцидом українського народу та вшанування пам'яті жертв цього злочину в усьому світі. Важливим результатом послідовної діяльності СКУ та української діаспори стало визнання Голодомору геноцидом українського народу у 17-и країнах світу.

У рамках зустрічі Стефан Романів поспілкується з учасниками заходу, студентами, науковцями, видавцями, журналістами, громадськістю.

Також на заході буде представлено виставку "Світовий конгрес українців: правда про Голодомор", а також презентовано просвітницькі проекти про дослідження Голодомору інституціями української діаспори, реалізовані МІОКом за участю студентів Національного університету "Львівська політехніка".

Подія відбудеться 17 квітня о 14:00 в актовій залі (ІІ поверх) НУ "Львівська політехніка" за адресою: вул. С. Бандери, 12.

Нагадаємо, нещодавно у приміщенні Національного університету "Львівська політехніка" відбувся захід, присвячений покликанню людини творити добро "Волонтерство як духовна потреба", за участі української волонтерки з Польщі Анни Хранюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-