У США презентують англомовну антологію сучасної української літератури

У США презентують англомовну антологію сучасної української літератури

Укрінформ
Українська федерація Америки запрошує на презентацію англомовної антології сучасної української літератури «Біла крейда днів» (The White Chalk of Days), яку проведе редактор збірки доктор Колумбійського університету Марк Андрейчук.

Про це повідомляє VIDIA.

"Видання антології «Біла крейда днів» відзначає десяту річницю досліджень сучасної української літератури. До збірки увійшли переклади поезії, прози та ессеїв п’ятнадцяти українських письменників. Антологія пропонує англомовному читачеві вибірку найпривабливіших зразків української літератури за останні 50 років", - йдеться у повідомленні.

Презентація книги відбудеться у п’ятницю, 20 квітня, о 18.30 в Українському освітньо-культурному центрі в Дженкінтауні (штат Пенсильванія, США).

Редактор та укладач збірки доктор Марк Андрейчук керує програмою українських досліджень Інституту Герімен (Harriman Institute) при Колумбійському університеті Нью-Йорку та викладає українську літературу на факультеті слов’янських мов та літератури з 2007 року.

Нагадаємо, на початку 2018 року у США видали англомовну антологію сучасної української літератури «Біла крейда днів». До неї увійшли вірші, есе та оповідання 15 авторів. Серед них - Юрій Андрухович, Грицько Чубай і Олег Лишега, Андрій Курков, Любов Якимчук та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-