Єдиним надійним союзником України є діаспора – Ключковська

Єдиним надійним союзником України є діаспора – Ключковська

Укрінформ
Українці, що проживають за кордоном - єдиний надійний союзник України.

Про це в інтерв'ю Дивись.info заявила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ "Львівська політехніка" Ірина Ключковська.

"Маємо зрозуміти – те, що робиться в Україні, це виключно наша проблема, розв’язати яку маємо самі власними силами. Звичайно, нам необхідні союзники, для нас потрібні партнери. Але ми повинні добре розуміти, що всі союзники і партнери зі світу – ситуативні, які керуються виключно своїм державним інтересом. Ми ж маємо одного-єдиного, надійного, незрадливого, який завжди з нами –  нашу українську діаспору, цих 20 мільйонів, що живуть за межами України. І понад століття історії української діаспори нас у цьому переконало", - сказала вона.

За словами Ключковської, закордонні українці завжди плекали національні духовні цінності у країнах проживання.

"А події, які відбулися після 13-го й 14-го років, Революції Гідності й початку агресії з боку Росії, ще раз нас переконали у тому, що українці, які живуть за межами України, ніколи не будуть байдужими до питань України", - додала директор МІОК.

Про це, як зазначила вона, свідчить потужна активізація їхньої діяльності – "виникнення десятків, сотень, а то й тисяч нових громадських організацій". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-