Безкоштовна їжа та гральні автомати: Українка показала штаб-квартиру Фейсбуку

Безкоштовна їжа та гральні автомати: Українка показала штаб-квартиру Фейсбуку

Фото
Укрінформ
Містечко-штаб-квартира компанії Фейсбук у Каліфорнії має площу майже чотири гектари. Аби до нього потрапити, відвідувачам необхідно підписати договір про нерозголошення таємниць, які раптом можна дізнатися під час візиту.

Про це повідомляє Голос Америки

"На кампус я приїхала о шостій вечора і більшість працівників вечеряла. Майже усі ресторани на кампусі для працівників – безкоштовні. Також по всьому містечку розташовані автомати з їжею та напоями, а ще - полиці із закусками. Повечеряли ми в головній їдальні кампусу. Їжа – дуже смачна, а тістечко з інжиром виявилося просто феноменальним. Через постійну присутність смачної та безкоштовної їжі важко не набрати вагу. Працівники навіть придумали спеціальну назву для 15 фунтів (майже 7кг), які новачки набирають за перший рік роботи в компанії - "Фейсбук 15", - розповідає відвідувачка Тетяна Ворожко, яка мешкає і працює в США.

За її словами, аби працівникам триматися у формі, компанія надає безкоштовне користування велосипедами, басейном, спортзалом, студією йоги та біговими доріжками.

"Але найкраще – прогулятися в парку на даху будинку або пограти у футбол на полі … теж на даху. Інші безкоштовні та субсидовані послуги навіть важко перерахувати. Кабінет лікаря. Станція техобслуговування. Майстерня з ремонту велосипедів. Стоматолог (за викликами). Банк. Перукарня. Музичний центр. Деревообробна майстерня. Пральня та хімчистка. Масажні кімнати. Консультації юриста та фінансиста. Клуби за інтересами. Гральні автомати. Є торгові автомати для батарейок, навушників, зарядних пристроїв та інших дрібниць. Зрозуміло, що монетки в нього кидати не треба. Є тут навіть кімната для перепочинку працівників. Для компанії, яка працює 24/7, це може бути необхіднім елементом", - додає українка.

Читайте також: Емігрантка з України розповіла про життя та ціни в Аргентині

​Також Тетяна зазначила, що один з будинків Фейсбуку має найбільший у Північній Америці відритий офіс. Він працює цілодобово і виглядає, як заводський цех з офісними столами. 

"Люди працюють за різними графіками - але о сьомій вечора ми побачили лише жменьку працівників, усе ще зосереджених на роботі. Один з них – програміст Остап Коркуна. Каже, його завдання, аби не падав Фейсбук. Він у компанії з 2009-го року. Ще двох українських інженерів ми зустріли на мосту, що поєднує офісні будинки. З 17 тисяч працівників компанії Фейсбук українців лише близько 100 і далеко не всі працюють саме на кампусі в Менло-Парк", - говорить жінка.

На фото: Тетяна Ворожко
На фото: Тетяна Ворожко

Крім цього, вона розповіла привілеї для вагітних працівників компанії.

"Єдине, чого на кампусі я не знайшла, так це – дитячого садочку та ясел. Втім, тут є кімнати для зціджування молока та місця для паркування виключно для вагітних жінок. Також компанія надає працівникам 4 тисячі доларів по народженню дитини і частково компенсує витрати на догляд за дитиною. Три тисячі доларів на рік, що покриває витрати на ясла чи няню за 2-3 місяці. Працівники компанії – як жінки, так і чоловіки – мають право на повністю оплачувану чотирьохмісячну відпустку в будь-який час протягом першого року життя дитини", - каже Тетяна.

Читайте також: Українка розповіла про життя на Зеленому континенті

Також українка додала, що зустрічі з нийвищим керівництвом Фейсбуку проходять щочетверга.

"У четвер ввечері в їдальні розливають пиво і вино, збираються усі бажаючі співробітники, приходять Марк і топ-менеджери, які розповідають, що в компанії зробили за цей тиждень. І кожен бажаючий може задати їм питання, починаючи від якогось алгоритму і до проблем на кампусі, наприклад, браку місць для паркування. Далеко не в кожній великій корпорації звичайний працівник може побачити, не те що поспілкуватися з виконавчим директором", - вказала жінка.

Фото: ukrainian.voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-