Українська громада Йорданії відзначила Шевченківські дні

Українська громада Йорданії відзначила Шевченківські дні

Фото
Укрінформ
31 березня в приміщенні Посольства України в Йорданії українська громада відзначила Шевченківські дні, на яких почесним гостем став український живописець Іван Марчук.

Про це повідомляє прес-служба української дипустанови.

На початку заходу Посол України в Йорданії Сергій Пасько розповів про життєвий та творчий шлях Кобзаря і підкреслив актуальність його поезії в сьогодення. Також глава дипустанови вручив грамоти учасникам та переможцям минулорічного конкурсу "Тарас Шевченко єднає народи".

Потім активісти та члени УКЦ "Українська хата в Йорданії" представили програму, першим номером якої була пісня "Ой, Кобзарю" на слова української поетеси Вікторії Бричкової-Абу Кадум та музику Ольги Завидняк-Отум. Також лунали найвідоміші вірші Тараса Шевченка у виконанні наймолодших і найстарших членів української громади, звучали пісні на слова Кобзаря, була представлена авторська поезія, а дитячий колектив "UA Kids" виконав тематичний танок "Заповіт".

Також під час свята відбулися прем’єри пісень про життя та творчість Кобзаря "Коли вечірня зійде зоря" та "Той світлий погляд зі світлини", слова до яких написала Вікторія Бричкова-Абу Кадум, а музику - Ольга Завидняк-Отум.

Після завершення офіційної частини Іван Марчук розповів присутнім про свої роботи на тему Кобзаря, озвучив свої творчі плани та продекламував свої улюблені вірші. Усім бажаючим Маестро дарував автографи та фотографувався з ними на згадку.

Нагадаємо, З 1 по 7 квітня у Королівському культурному центрі в Аммані пройде виставка "Голос моєї душі" всесвітньо відомого українського художника Івана Марчука.

Фото Посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-