Українська діаспора вітає продовження місії ОБСЄ на Донбасі

Українська діаспора вітає продовження місії ОБСЄ на Донбасі

Укрінформ
Світовий конгрес українців вітає рішення Постійної Ради ОБСЄ щодо продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні до 31 березня 2019 року. 

Про це заявив президент СКУ Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Світовий конгрес українців вітає рішення щодо продовження мандату СММ ще на 12 місяців та закликає міжнародне товариство продовжувати підтримувати Україну в її важкій боротьбі на захист своєї територіальної цілісності», - сказав Чолій. 

Окрім цього, він запропонував ОБСЄ моніторити ситуацію з правами людини і на території незаконно окупованого Криму. «СКУ також закликає міжнародне товариство чинити тиск на Російську Федерацію для забезпечення безперешкодного доступу СММ до всієї території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей України, включаючи доступ до всієї ділянки кордону між Україною та Російською Федерацією, яка наразі не контролюється українською владою», - наголосив очільник української організації. 

Читайте також: Місія ОБСЄ знову запустила на Донбасі "далекі дрони"

За його словами, постійна присутність СММ ОБСЄ «є надзвичайно важливою для неупередженого висвітлення фактів російської агресії в Україні та сприяння мирного врегулювання на сході країни». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-