Українцям за кордоном дадуть можливість оформити паспорти не у посольствах

Українцям за кордоном дадуть можливість оформити паспорти не у посольствах

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України найближчим часом доставить до закордонних дипломатичних установ України мобільне обладнання для оформлення закордонних паспортів під час виїзних консульських обслуговувань.

Про це повідомив у Facebook Департамент консульської служби МЗС.

"Міністерством закордонних справ закуплено мобільне обладнання для опрацювання клопотань про оформлення закордонних паспортів під час виїзних консульських обслуговувань. Найближчим часом воно буде доставлено до закордонних дипломатичних установ України, які оформляють найбільше закордонних паспортів і мають велику територію консульського округу",  - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у Департаменті, мобільне обладнання, зокрема, буде доставлено до посольств Франції, Португалії, Великої Британії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Великої Британії, Ізраїлю та Чехії. 

Окрім того, в США його отримають посольство та генконсульства у Нью-Йорку та Сан-Франциско; в Іспанії – посольство та генконсульства  в Барселоні і Малазі; в Німеччині  – посольство та генконсульства у Дюссельдорфі, Мюнхені, Франкфурті-на-Майні та Гамбурзі; в Італії – посольство та генконсульства в Неаполі і Мілані; в Росії – посольство та генконсульство у Санкт-Петербурзі; в Польщі – посольство та генконсульство у Кракові; в Молдові - посольство та генконсульство в м.Бельці; у Канаді – посольство та генконсульство в Торонто; в Туреччині  – посольство та генконсульство у Стамбулі. 

Читайте також: Слободян розповів, скільки діятимуть документи дитини для виїзду за кордон

Громадянам України, які не мають можливості приїхати до посольства чи консульства і подати клопотання про оформлення паспорта, у Департаменті порадили стежити за інформацією про здійснення консулом виїзного обслуговування в їхньому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-