Українці в Аргентині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Українці в Аргентині вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Укрінформ
У неділю, 25 березня, українська громада Буенос-Айреса провела урочистий захід з нагоди 204-ї річниці від дня народження відомого поета Тараса Шевченка.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентині.

"25 березня ц.р. у центральному парку м. Буенос-Айрес "Трес-де-Фебреро", біля пам’ятника Великому Кобзарю, за участі представників українських громадських, релігійних, молодіжних організацій та співробітників Посольства України, було проведено урочистий захід, присвячений 204-й річниці від дня народження Тараса Шевченка", - йдеться у повідомленні. 

На початку заходу відбулося урочисте покладання квіткової композиції до пам’ятника Великому Кобзарю.

Читайте також: У російському Ростові вшанували пам'ять Великого Кобзаря

У своїй вітальній промові посол Юрій Дюдін відзначив ключову роль поета-пророка у формуванні крізь століття загальнонаціональної ідеї незалежної та суверенної України. 

"Як ніколи раніше, для усіх нас актуальним залишається заклик Великого Кобзаря "обнімітеся, брати мої". Нашою відповіддю на всі загрози сьогоднішнього дня має бути єдність – єдність української нації, консолідація всього українського суспільства навколо вищої цінності – утвердження суверенної, незалежної, демократичної, соціальної і правової України", - підкреслив український дипломат.

Також на заході звучала низка музичних творів на вірші Тараса Шевченка у виконанні Галі Кінаш, Наталі Шевченко та Богдана Голодика.

Нагадаємо, раніше у Ростові-на-Дону (Росія) відбувся щорічний фестиваль "Шевченківська весна", присвячений пам’яті та творчості Великого Кобзаря. 

Фото Посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-