Тернопільщина активно співпрацюватиме з діаспорою у 13 країнах світу

Тернопільщина активно співпрацюватиме з діаспорою у 13 країнах світу

Укрінформ
Підписано угоду про співпрацю між Тернопільською ОДА, облрадою та Світовим конгресом українських молодіжних організацій.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

«Для нас діаспора була, є і буде не тільки елементом національної та духовної спорідненості. Для нас діаспора також є елементом державної політики та відстоювання національних інтересів. Хочу подякувати кожному представникові українських діаспор з 13 країн світу, котрі сьогодні перебувають на Тернопільщині, за підтримку України у світі, за те, що маєте чітку позицію щодо війни з Росією, за те, що підтримуєте нашу молодь, допомагаєте і сприяєте в оздоровленні наших солдат», – зазначив голова ОДА Степан Барна під час зустрічі з молодіжними лідерами української діаспори.

Читайте також: Фільм про Василя Сліпака глибоко зворушив діаспору Канади

Угодою передбачено виконання низки спільних молодіжних ініціатив між Тернопільщиною та Світовим конгресом українських молодіжних організацій, серед яких пріоритетом стане оздоровлення дітей учасників АТО, сприяння в розвитку економічного, соціально-культурного та освітнього співробітництва.

Представники української діаспори на Тернопільщині перебували більше тижня. Упродовж цього часу вони брали участь у тренінговому проекті «Молодіжний лідер СКУМО», мета якого - підготовка майбутніх лідерів серед представників молодіжних організацій діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-