У Литві відбувся концерт до 100-річчя проголошення УНР

У Литві відбувся концерт до 100-річчя проголошення УНР

Фото
Укрінформ
У Каунаському державному музичному театрі відбувся урочистий "Гала-концерт Україна – Литва", присвячений 100-річчю проголошення незалежності УНР та 100-річчю відновлення Литовської держави.

Про це повідомляє прес-служба українського посольства у Литві.

"21 березня 2018 року у Литві, за підтримки Посольства України в Литовській Республіці, відбулася яскрава культурна подія – "Гала-концерт Литва – Україна" за участі артистів Каунаського державного музичного театру та Київського національного академічного театру оперети", - зазначили у дипустанові.  

Під час концерту лунали українські пісні Миколи Лисенка "Ніч яка місячна" та "Наталка Полтавка", а також кращі твори світового вокального мистецтва: арії з оперет Імре Кальмана, Франца Легара, Френка Уайлдхорна, музичні номери з мюзиклів "Нотр-Дам де Парі", "Сільва", "Цілуй мене, Кет!", "Фіалка Монмартра", "Джеккіл і Хайд".

У свою чергу, артисти балету виконали блискучі фрагменти балетних вистав "Кармен-сюїта", "Моцарт Underground", "Спартак" та відомий в усьому світі український гопак.

У заході взяли участь українські та литовські дипломати, директори київського та каунаського театрів, представники української громади та громадяни Литви.

Раніше в центрі столиці Литви у костелі Святої Катерини пройшов благодійний концерт Камерного оркестру Святого Христофора Вільнюського міського самоврядування на підтримку дітей зі Сходу України.

Фото Посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-