У Тернополі зібралася українська молодь діаспори з 12 країн

У Тернополі зібралася українська молодь діаспори з 12 країн

Відео
Укрінформ
Представники молодіжної діаспори з 12 країн світу беруть участь у тренінговому проекті "Молодіжний лідер СКУМО", який розпочався 18 березня у Тернополі.

Про це йдеться на офіційному сайті "Урядовий кур'єр".

"Понад тиждень у Тернополі перебуватимуть представники молодіжної діаспори з 12 країн, а саме з Грузії, Молдови, Литви, Італії, Росії, Ізраїлю, Словаччини, Румунії, Польщі, Греції, Казахстану та Сербії. Юнаки й дівчата з’їхалися до обласного центру, аби взяти участь у тренінговому проекті "Молодіжний лідер Світового конгресу українських молодіжних організацій", - сказано у повідомленні.

Метою проекту є передусім підготовка майбутніх лідерів серед представників молодіжних організацій діаспори, проведення з ними системної роботи для розвитку кращих здібностей, визначення потенціалу й талантів, а також активне залучення в процеси розвитку молодіжного діаспорного руху та СКУМО, розбудова діаспорних структур задля кoнсoлiдацiї світового українства, збереження національно-культурної самобутності та змiцнення iснуючих і налагодження нoвих кoнтактів.

За час перебування у Тернополі молоді діаспоряни також запозичуватимуть досвід співпраці з громадськими організаціями та владою. Крім цього, учасники ближче ознайомляться з туристичним особливостями та родзинками міста й області.

З молодіжними лідерами зустрівся й голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Він, зокрема, підкреслив, що область відкрита для зустрічей, спілкування та обміну з українською діаспорою.

Також С.Барна зазначив, що українці за кордоном є добрими промоутерами нашої держави в світі. Тому, на його переконання, українці в світі мають робити все для того, щоб Україна була не об’єктом, а суб’єктом прийняття рішень на міжнародній арені.

Водночас очільник Тернопільськлї ОДА підкреслив, що область "зацікавлена у співпраці з українською діаспорою, щоб донести меседж, який стимулюватиме закордонних співвітчизників повертатися додому. Саме тому напрацьовуємо стратегію повернення українців додому й уже готові запропонувати умови, які дадуть можливості вкладати гроші у розвиток економіки області та створювати власні підприємства. Гарантуємо їм цілковиту підтримку у реалізації бізнес-ініціатив".

Як повідомляється на Фейсбук-сторінці СКУМО, українська молодь діаспори вже долучилася до флешмобу #Крим_це_Україна.

Проект триватиме до 24 березня.

Захід відбувається за підтримки Тернопільської обласної державної адміністрації та СКУМО.
Нагадаємо, з 14 по 22 листопада 2017 року відбулася Міжнародна акція "Українська політика та ЗМІ очима молоді", в рамках якої талановита молодь з діаспори та України стажувалася у Верховній Раді та центральних ЗМІ. Її учасниками стали 40 осіб, з яких 30 – українська молодь діаспори, яка проживає у 21 країні світу.
Відео: TV-4
Фото: СКУМО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-