Українська діаспора закликає направити до окупованого Криму місію ОБСЄ

Українська діаспора закликає направити до окупованого Криму місію ОБСЄ

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто й надалі рішуче відстоювати повернення Криму під контроль України.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"СКУ наголошує на серйозності загрози російської окупації Криму для глобального миру й безпеки, а також закликає міжнародну спільноту рішуче вимагати повернення Україні незаконно окупованого півострова, одночасно підтримуючи тиск з метою звільнення усіх кримськотатарських й українських бранців", - сказав Чолій.

У Конгресі також закликали надіслати до Криму міжнародну правозахисну місію. "Заради захисту мешканців Криму від додаткового переслідування окупаційною владою й недопущення їх ізоляції, СКУ закликає до розгортання на півострові місії ОБСЄ або, за неможливості цього, віддаленої спостережної місії", - наголосили в українській організації.

Читайте також: Порошенко прокоментував російські вибори в окупованому Криму

У СКУ також звернули уваги на постійне погіршення в Криму ситуації із дотриманням прав людини. "СКУ й далі рішуче засуджує агресивні дії РФ, підкреслюючи все більшу мілітаризацію півострова й серйозні порушення на його території прав людини й основоположних свобод, особливо переслідування та ув'язнення українців, кримських татар та проукраїнськи налаштованого населення незаконно окупованих територій", - підсумували у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-