Астронавт із США, який розгорнув у космосі синьо-жовтий прапор, прилетів до України

Астронавт із США, який розгорнув у космосі синьо-жовтий прапор, прилетів до України

Відео
Укрінформ
Астронавт із США Рендольф Брезнік, який розгорнув у космосі синьо-жовтий прапор, прилетів до України - надихати на польоти у космос.

В аеропорту астронавта разом з його сином зустрічали студенти - фізики й програмісти, які мріють полетіти в космос, повідомляє ТСН.

"Я хочу сказати молодим людям, що єдине обмеження, яке ви маєте - те, яке ви самі на себе наклали. Кажіть просто - я можу це зробити. Багато людей у світі досягли чогось, тому що в своїх головах вирішили, що вони дійсно цього хочуть", - сказав американець під час розмови з молоддю. 

Легендарний український прапор, з яким Рендольф Брезнік літав у космос, астронавт сьогодні розгорнув у Дніпрі. Він разом із сином вже прогулялись вулицями міста. Перед зустріччю з дніпрянами, Рендольф вже встиг відвідати місцевий аерокосмічний музей і роздати сотні автографів. Попереду в астронавта ще два дні зустрічей з молоддю - у Києві та Житомирі.

У столиці астронавт виступить 15 березня з 18.30 до 20.30 в Американському домі.

До Житомира Брезнік завітає 16 березня,  де з 16 до 18 год.  проведе зустріч у Музеї космонавтики імені Сергія Корольова.

Зустрічі проходитимуть у форматі запитань та відповідей. Вхід на всі заходи вільний.

Нагадаємо, що з Україною американця пов'язують родинні зв'язки: разом з дружиною Ребеккою Баргін у 2008 році вони усиновили трирічного хлопчика з міста Дніпро.

Зазначається, що Ренді здійснив два космічні польоти. Під час перебування на орбіті він кілька разів вийшов у відкритий космос із сумарним хронометражем понад 18 годин. Рендольф став другим астронавтом після Леоніда Каденюка, який розгорнув прапор України на орбіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-