Президент СКУ здійснив візит до Сербії

Президент СКУ здійснив візит до Сербії

Фото
Укрінформ
Президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій здійснив візит до Белграда і Нового Саду (Сербія), де просував українські питання перед владними структурами держави та налагоджував співпрацю з українською громадою.

Про це повідомляється на офіційному сайті СКУ.

Під час зустрічей з державними високопосадовцями Сербії Чолій подякував за гуманітарну підтримку України щодо внутрішньо переселених осіб та водночас закликав Белград, який прагне вступити до Євросоюзу, підтримати рішення ЄС щодо ситуації на Сході України та в Криму. 

Крім цього, президент СКУ відвідав Новий Сад, де разом з представниками української діаспори був присутній на службі Божій у греко‑католицькій церкві св. Апостолів Петра і Павла. Пізніше він поінформував українські громади про працю СКУ та мав нагоду глибше ознайомитися з життям українців у Сербії. 

Читайте також: Чолій просить владу ОАЕ виділити землю під українську церкву

"Зустрічі в Сербії були конструктивними та дозволили на різних рівнях обговорити шляхи подальшої співпраці в актуальних українських питаннях, а зокрема посилити підтримку України у зв’язку з російською гібридною агресією", - заявив Є.Чолій.

Нагадаємо, впродовж 22 лютого–7 березня президент СКУ Євген Чолій відвідав п’ять країн світу - Австрію, Словаччину, Бельгію, ОАЕ та Сербію, де просував українські інтереси на заходах ОБСЄ, Європарламенту та ООН. Крім цього, в кожному місті свого візиту він зустрічався з українськими громадами для налагодження співпраці.

Фото прес-служби СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-