Португальські ресторани купують національний десерт у кухаря з України

Португальські ресторани купують національний десерт у кухаря з України

Укрінформ
Український кухар Віталій Варава, який вже 18 років живе і працює в Лісабоні, готує найсмачніший португальський десерт - тістечко "Паштел де ната".

Про це повідомляє "Сьогодні".

Він - кондитер за професією, залишив батьківщину, щоб спробувати себе за кордоном. Влаштувався в місцеву кондитерську і згодом відкрив власну.

Його затишне кафе знаходиться в центрі Лісабона. Тут навряд чи можна знайти вільний столик. У меню закладу можна знайти як португальські, так і українські національні страви. За українську кухню в кафе відповідає його дружина Сніжана.

Віталій готує десерти на будь-який смак: і різдвяний пиріг з горіхами і фруктами, і мармелад з яєчних жовтків, і солодкі пампушки з листкового тіста. Однак "королевою" португальських солодощів є "Паштел де ната", що в перекладі означає "тістечко з вершками".

Цей десерт відомий у всьому світі. Щоб його спробувати, багато туристів спеціально їдуть до Португалії. І національний десерт португальські ресторани купують в українського кондитера.

Для його приготування - листкове тісто в спеціальних формочках і крем - Віталій завжди готує особисто. Півгодини в духовці і десерт готовий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-