Іноземні посли у Києві розмалюють найбільшу у світі

Іноземні посли у Києві розмалюють найбільшу у світі "шевченківську писанку"

Укрінформ
До 204-ї річниці з дня народження українського поета Тараса Шевченка в рамках щорічного Міжнародного культурно-просвітницького проекту "Нас єднає Шевченкове слово" посли іноземних держав розмалюють унікальну писанку.

Як повідомили в прес-службі проекту, це буде найбільша "шевченківська писанка" в світі.

"Дипломати особисто нанесуть рядки з твору Великого Кобзаря на український символ Великодня, який потім буде представлений на Софійській площі на Фестивалі писанок", – сказано в повідомленні.

За словами ідеолога та співорганізатора проекту Влади Литовченко, в цьому році у рамках святкування 2018-го Року культурної спадщини в Європі і Року охорони культурної спадщини в Україні до шевченківських днів буде підготовлено ряд заходів за участю дипломатів, державних діячів, вчених та прогресивної молоді.

"Зокрема, посли візьмуть участь у відеофлешмобі "Заповіт єднає світ", де будуть декламувати вірш на різних мовах світу", – сказала Литовченко.

Крім того, як розповідають організатори, дипломати зустрінуться зі студентами і розкажуть їм про знакові літературні постаті своїх країн, а також про творчі періоди Тараса Шевченка, пов’язані з їхньою батьківщиною.

"6 березня в приміщенні КНУКІМ відбудеться однойменна дискусійна платформа з участю громадських і наукових діячів, дипломатів, істориків, діячів культури, представників місцевої влади та студентства. Учасники будуть обговорювати творчість Великого Кобзаря, особливо закордонні періоди", – додала співорганізатор проекту Інна Костиря.

Урочиста церемонія "Нас єднає Шевченкове слово" відбудеться 6 березня об 11.00 у Київському національному університеті культури і мистецтв за адресою: вул. Є.Коновальця, 36.

Організатори проекту – Міжнародний Фонд культурного співробітництва та Київський національний університет культури і мистецтв за підтримки Київської обласної державної адміністрації, управління культури, національностей та релігій КОДА, Національного музею Тараса Шевченка, Вишгородського історико-культурного заповідника та міжнародного етнокультурного проекту Folk Ukraine.

Нагадаємо, день народження Тараса Шевченка – 9 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-