Прадід президента Австрії родом із Полтавщини

Прадід президента Австрії родом із Полтавщини

Укрінформ
Президент Австрії Александер ван дер Беллен має родинне коріння в Україні. Зокрема, його прадід народився на Полтавщині.

Документ, що підтверджує приналежність глави Австрії до українського походження, вручив австрійському колезі Президент України Петро Порошенко під час недавнього візиту до Відня, повідомляє "Експрес".  

"Раніше я знав лише про родинне коріння в Росії та Естонії, а тепер я, видно, також трошки українець", - сказав президент Австрії.  

В українському посольстві в Австрії повідомили, що українського прадіда Александра ван дер Беллена звали Максиміліан Георг Рейман. Народився він 20 березня 1826 року в Полтавській губернії, що тоді була частиною Російської імперії. Його донька з'явилась на світ уже в Пскові. Коли виросла, познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, що був старший на вісім років. Після їхнього одруження й взяла прізвище ван дер Баллен.  

Згодом народився батько президента Австрії. Після одруження він переїхав до Естонії, де вивчав право у Тартуському університеті. Коли ж ця балтійська країна опинилась у складі СРСР, сім'я перебралась до Німеччини. Жила в таборі для біженців, а потім переїхала до Відня. Там у 1944 році й з'явився на світ майбутній президент.  

Відзначимо, що 74-річний президент Австрії уже дев'ять років очолює партію зелених. Він має диплом магістра економіки Інсбруцького університету та звання професора. Президентом Александр ван дер Беллен став наприкінці 2016 року.  

Цікаво, що понад півстоліття Александр ван дер Беллен був у шлюбі. Він — батько двох дітей. Три роки тому президент одружився вдруге. До речі, друзі часто називають його Саша.

Як повідомлялося раніше, Президент Петро Порошенко 8 лютого перебував з офіційним візитом у Відні. Візит здійснювався на запрошення Федерального президента Австрії.

Нагадаємо, американська фотомодель, актриса, співачка та "світська левиця" Періс Хілтон заручилася з актором українського походження Крісом Зілкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-