По всьому світу пройдуть акції на підтримку Марківа

По всьому світу пройдуть акції на підтримку Марківа

Укрінформ
У багатьох країнах світу українці й друзі України проведуть акції на підтримку заарештованого торік бійця Національної гвардії України Віталія Марківа.

Про це йдеться в оголошенні, опублікованим координатором Оргкомітету Рим-Євромайдан Олесем Городецьким у Фейсбуці.

"Під італійські посольства в своїх країнах вийдуть українці США, Португалії, Іспанії, Греції, Угорщини, Великої Британії, Франції та інших країн. Акція пройде також під посольством Італії в Києві", - підкреслив він.

Зокрема, Городецький зазначив, що 8 березня о 14.30 в Римі на площі перед італійським парламентом пройде маніфестація на підтримку Віталія Марківа. Також вже відома дата проведення відповідної акції у Нью-Йорку: 10 березня о 14:00 під Генеральним консульством Італії за адресою: 690 Park Ave, (68-69 Sts).

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка поблизу окупованого на той час Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Віталія Марківа, якого прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує в умисному вбивстві фотографа Роккеллі.

Натомість, за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-