У Чикаго на роковини Голодомору зазвучить

У Чикаго на роковини Голодомору зазвучить "Український реквієм"

Укрінформ
До вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні у чиказькому Harris Theater співатимуть славнозвісний "Український реквієм" композитора Євгена Станковича.

Про це повідомляє VIDIA.

"Прем’єра "Українського реквієму" відбудеться 19 травня у виконанні філармонічного оркестру Каламазу (Kalamazoo Philharmonia) та Бахівського фестивального хору (Bach Festival Chorus, дир. Ендрю Колер) за участі народної артистки України Ніни Матвієнко (сопрано) та відомого американського соліста українського походження Стефана Шкафаровського (бас)", - ідеться у повідомленні.

У концерті також візьме участь легендарний Жіночий ансамбль бандуристок Північної Америки (Women’s Bandura Ensemble of North America).

"Український реквієм", або "Панахида за померлими з голоду", відомого українського композитора Євгена Станковича – це реквієм для повного складу симфонічного оркестру, двох мішаних хорів, баса, народного голосу та читця, написаний 1992 року на вірші поета Дмитра Павличка. Вперше він був виконаний у Києві 1993 року в шістдесяті роковини Голодомору. Панахида, що триває понад сорок хвилин, задумана як епічна музична розповідь про трагедію народу. Пов’язання з церковними співами, хоч і постійно присутнє, є лише одним із засобів вираження. Твір витриманий у неотональній стилістиці, майже неоромантичній, завдяки чому стає доступним для кожної людини.

Замовити квитки можна на сайті Harris Theater.

Нагадаємо, у березні Український драматичний театр у Нью-Йорку покаже виставу "Катерина" за поемою Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-