У чотирьох містах світу пройшла акція патріотів на підтримку України

У чотирьох містах світу пройшла акція патріотів на підтримку України

Фото
Укрінформ
Активісти Всесвітнього руху патріотів України провели черговий етап міжнародної акції на підтримку суверенітету і територіальної цілісності держави в умовах російської агресії.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі розповіла керівник організації Ірина фон Бург.  

«Активісти Всесвітнього руху патріотів України у Сіднеї, Мадриді, Ризі та українському Дрогобичі приєдналися до міжнародної акції, спрямованої на привернення уваги міжнародної спільноти до посилення тиску на Росію для звільнення окупованого Криму та припинення російської агресії проти України», - розповіла активістка та волонтерка.

Зокрема, у Мадриді, на центральній площі столиці Іспанії відбулася акція підтримки та солідарності з нагоди четвертої річниці Кримського опору. Ініціатором мадридського заходу під гаслом «Crimea es Ucrania - Cataluna es Espana» стала українська патріотична асоціація «Воля». В акції також взяли участь активісти Fenix Hispania, організації «Сокіл».

«З метою ширшого інформування мешканців столиці Іспанії і гостей міста про події в Україні, про боротьбу задля звільнення Криму від московських окупантів та повернення півострова до складу України, про необхідність об'єднання зусиль українців та іспанців у протидії агресивній політиці Кремля маніфестанти з прапорами і плакатами пройшли вулицями Мадрида до Королівського палацу», - розповіли організатори заходу.

Читайте також: У Ризі в День спротиву окупації Криму пікетували посольство РФ

На маніфестації у Ризі латвійський журналіст, автор книги про Майдан «Життя, смерть і внутрішня революція» Імантс Лієпіньш наголосив, що «підтримуючи Україну сьогодні, ми захищаємо себе і свою країну». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-