У Будапешті показали фотовиставку про наслідки російської агресії проти України

У Будапешті показали фотовиставку про наслідки російської агресії проти України

Фото
Укрінформ
У столиці Угорщини Будапешті відкрилася фотовиставка про наслідки російської агресії проти України та пройшов показ художнього фільму про Героя України, оперного співака Василя Сліпака, який загинув на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба офіційного сайту українського посольства в Угорщині.

"23 лютого ц.р. у Центрі української культури при Державному самоврядуванні українців Угорщини відкрилася фотовиставка "Ціна Свободи", яка була організована Самоврядуванням українців м.Мішкольц і присвячена наслідкам російської агресії проти України", - зазначили у диппредставництві.

Основа фоторобіт належала українським військовим із зони АТО, які взяли участь у події. Також відбувся прем’єрний показ художнього фільму "Моя війна. Два життя Василя Сліпака".

Під час заходу Посол України в Угорщині Любов Непоп наголосила, що протидія російській агресії на сьогодні є ключовим завданням не лише всіх українців, а й усього світового співтовариства. 

"Росія веде війну проти всього цивілізовано світу, використовуючи методи гібридної війни, а в Україні, на додаток до цих методів, ще і своїх солдат та свою зброю, - підкреслила дипломат.  -Нашим завданням є показати наслідки російської агресії і консолідувати як внутрішню єдність, так і міжнародну підтримку для відновлення територіальної цілісності та миру в Україні".

Також у заході взяли участь Голова державного самоврядування українців Угорщини Юрій Кравченко, речник української громади в Державних Зборах Угорщини Ярослава Хортяні, Голова самоврядування українців м.Мішкольц Марія Ігнац та волонтер і безпосередній організатор виставки Вікторія Ігнац.

Фото Посольства у Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-