У Кишиневі підвели підсумки конкурсу «Прекрасна українська мова»

У Кишиневі підвели підсумки конкурсу «Прекрасна українська мова»

Фото
Укрінформ
Підведення підсумків та нагородження переможців конкурсу «Прекрасна українська мова» пройшло у Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України в Республіці Молдова.

Організаторами конкурсу виступили члени громадської організації жінок-українок Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Кожен з Вас у малюнках представив своє бачення використання рідної української мови, знання національних традицій і подій, що відбуваються в Україні, а також свою любов до історичної Батьківщини», - зазначила у своєму виступі перший секретар Посольства України Алла Отверченко.

Дипломат представила присутнім авторів малюнків і разом з керівником громадської організації жінок-українок Валентиною Морару вручили переможцям конкурсу Грамоти Посольства України, дипломи Благодійного фонду професійних художників - українських народних майстрів «Відродження» в Республіці Молдова та пам'ятні подарунки.

«Українська мова - це душа нашого народу, і від того, як ми будемо зберігати її в наших домівках, в наших сім'ях, використовувати для спілкування і висловлення своїх думок буде залежати збереження культури, традицій і національної спадщини народу», - зазначила Валентина Морару.

На конкурсі були представлені роботи дітей Української недільної школи, Кишинівської гімназії № 8 ім.Т.Шевченка, а також дітей української громади Молдови з інших навчальних закладів віком від 6 до 18 років. Роботи оцінювалися в трьох вікових групах: від 6 до 9 років, від 10 до 14 і від 15 до 18 років.

Кожна з представлених для участі в конкурсі робіт оцінювалася на основі наступних основних критеріїв: креативність та оригінальність передачі тематики і естетичний аспект.

Організатори конкурсу повідомили, що кожен з учасників конкурсу зберігає за собою виняткові права на роботу, при цьому організатори отримують право відтворювати представлені роботи, здійснювати їх публічний показ, а також використовувати малюнки дозволеними законодавством про авторські права способами на безоплатній основі.

На заході були присутні дипломати, педагоги та представники громадських організацій.

Фото - Зінаїда Гурська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-