Виставку

Виставку "Українська вишивка - це модно" презентували в Угорщині

Фото
Укрінформ
В українському центрі культури в Будапешті відкрилася виставка вишитих прикрас та аксесуарів, а також українських вишиванок "Українська вишивка - це модно".

Захід проходив у рамках Тижня української культури в Угорщині, повідомляє прес-служба української дипустанови.

"У рамках Тижня української культури в Угорщині 16 лютого 2018 року в Центрі української культури та документації при Державному самоврядуванні українців Угорщини Посол України в Угорщині Любов Непоп відкрила виставку «Українська вишивка - це модно» вишитих прикрас та аксесуарів фірми «NZ Embroidery Embassy», виготовлених українськими майстринями Наталією та Зоєю Кунцевськими, а також вишиванок від Харківської фірми «Giorgio & Журавель», виготовлених Володимиром Стародубцевим та Іриною Баздревою-Стародубцевою", - повідомили у посольстві.

Виставку відкривала Посол України в Угорщині Любов Непоп, яка наголосила, що культура відіграє важливе значення як у збереженні національної ідентичності народу, так і в його популяризації за кордоном. Дипломат підкреслила, що різні візерунки на вишитих прикрасах і вишиванках відображають особливі стилі наших регіонів, але при цьому символізують собою єдність усього українства і його багатство в різноманітті. 

Також Посол зауважила, що в умовах військової агресії проти Української держави збереження єдності всього народу України і всього світового українства, як і єдності міжнародного співтовариства в підтримці України, мають ключове значення для відновлення миру та територіальної цілісності нашої країни.

На відкритті заходу до присутніх з вітальними словами звернулися також голова Державного самоврядування українців Угорщини Ю.Кравченко та речник української громади в Державних Зборах Я.Хортяні.

Фото Посольства У Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-