Українська діаспора в Естонії провела концерт до 100-річчя незалежності

Українська діаспора в Естонії провела концерт до 100-річчя незалежності

Фото
Укрінформ
18 лютого Конгрес українців Естонії (КУЕ) організував та провів у Домі Хопнера на Ратушній площі Таллінна святковий концерт, присвячений 100-річчю незалежності Естонської Республіки. 

Про це повідомила кореспонденту Укрінформу лідер КУЕ Віра Коник.

"Останні роки Конгрес українців Естонії до Дня незалежності Естонської Республіки регулярно організовує концерти - як знак вдячності країні за її підтримку України. Адже Естонія одна з перших почала допомагати українцям у важкий час російської агресії. До участі у цих концертах залучаємо українських та естонських виконавців, а також запрошуємо творчі колективи з інших національно-культурних товариств в Естонії. Цього ювілейного року це був чудовий ансамбль "Мамулі", який діє при товаристві "Грузинський дім", - розповіла Коник.

Читайте також: Українці в Естонії відзначали Масницю

За її словами, масштаб заходів, які відбуватимуться по всій Естонії та за кордоном впродовж року, вражає і свідчить про те, наскільки естонці цінують свою свободу і незалежність. Провівши урочистий концерт, українці Естонії зробили свій внесок у це грандіозне всеестонське свято. Захід завершився скандуванням "Elagu Eеsti! Elagu Ukraina! - Хай живе Естонія! Хай живе Україна!"

Українська діаспора Естонії почала святкування 100-річчя незалежності урочистим концертом

Крім згаданого грузинського колективу, в концерті взяли участь естонський танцювальний ансамбль "Kullaketrajad", Тетяна Гудим, Тетяна Івушкіна, юний піаніст Микита Балакін, Крістьян Янек Мьолдер. Яна Співакова та актор Урмас Аллік прочитали вірші українських класиків українською та естонською мовами. Присутніх привітали тимчасовий повірений у справах України в Естонії Василь Яковенко, голова КУЕ Віра Коник, голова товариства "Гррузинський дім" Заза Церетелі. Окрему подяку організатори висловили Яні Співаковій та Мареку Літневскі - за чудове ведення концерту, а також Богдану Чикальському - за технічну допомогу та чудові світлини.

Нагадаємо, подібні концерти КУЕ проводить з 2015 року. Перший концерт відвідала тодішній міністр закордонних справ Естонії Кейт Пентус-Росіманнус. Після того на традиційний президентський прийом з нагоди Дня незалежності Естонії вона прийшла в українському національному вбранні.

Естонія проголосила свою незалежність 24 лютого 1918 року. Святкові заходи на честь 100-річчя державності проходять по всій Естонії.

Фото: Vira Konyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-