Благодійники з Франції вдруге передали допомогу для дитячої лікарні Дніпра

Благодійники з Франції вдруге передали допомогу для дитячої лікарні Дніпра

Фото
Укрінформ
Українська спільнота у Франції "Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна" вже вдруге передала гуманітарну допомогу з медичним обладнанням та лікарськими засобами Дніпропетровській обласній дитячій лікарні 

Про це повідомляє прес-служба Дніпровської ОДА.

"Пацієнти мають лікуватися в комфортних і сучасних умовах – таке завдання Президента України Петра Порошенка. Обласним коштом  регулярно оновлюємо оснащення медзакладів області. Допомагають і благодійники. Зокрема, із Франції отримали вже 28-му партію "гуманітарки". Цього разу передали її обласній дитячій лікарні",  – повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

За словами медиків, у благодійному вантажі немає нічого зайвого, усе виключно за потребами лікарні. Це - перев’язувальні матеріали, блоки шприцевих дозаторів, стільці, крісла, столики для харчування, тонометри, негатоскопи для перегляду рентгенограм, багатофункціональні ліжка.

"Зокрема, ліжка вкрай необхідні для найбільш важких пацієнтів. Койки з електричним приводом, керуються дистанційно, їм можна задати будь-яке положення задля комфорту хворих. Крім того, постілі укомплектовані протипролежневими матрацами", – розказав завідуючий відділенням реанімації новонароджених Денис Сурков.  

Основну частину гуманітарної допомоги отримали відділення реанімації, урології й хірургії, а також велику партію перев’язувального матеріалу та медобладнання доправили до операційного блоку.

"У коробках – все, що знадобиться під час операції: від одноразових рукавичок до ножиць і пінцетів. На рік проводимо понад 9 тисяч операцій, рятуємо більше 15 тисяч дітей. Вдячні європейським партнерам за підтримку. Тепер медична допомога стане якіснішою", – запевнив завідуючий операційним блоком Антон Обертинський.  

Франція допомагає лікарням Дніпропетровщини вже другій рік поспіль і все – виключно на благодійних засадах. 

"Проект абсолютно безкоштовний. Ми не витрачаємо жодної копійки бюджетних коштів. Така медична допомога безцінна", – підкреслив керівник благодійного проекту від ДніпроОДА Олександр Коломійцев. 

Зазначається, що забезпечення обладнанням медзакладів області – результат співпраці ДніпроОДА з "Асоціацією медичної та благодійної допомоги Франція-Україна" та волонтеркою Діаною Дольс. Раніше жінка мешкала у Дніпрі, та кілька років тому емігрувала до Франції. Наразі підтримує земляків із-за кордону.

Асоціація медичної і благодійної допомоги Франція-Україна - благодійна організація, яка об'єднала представників української спільноти, а також небайдужих французів. Понад трьох років існування асоціація допомагає українським лікарням та пораненим бійцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-