У Страсбурзі провели благодійний розпродаж млинців

У Страсбурзі провели благодійний розпродаж млинців

Фото
Укрінформ
Українська громада у Страсбурзі провела благодійну акцію «Млинець солідарності», під час якої було зібрано кошти для благодійних проектів в Україні.

Акція, яка полягала у розповсюдженні млинців та випічки, дала змогу зібрати на благодійність 2000 євро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це вже не вперше ми проводимо таку акцію. Вона дуже позитивна тим, що люди можуть не лише скуштувати традиційні українські страви, а й долучитися до допомоги дітям, які постраждали від війни в Україні. Саме на них спрямована більшість наших проектів», - повідомили в організації «ПромоУкраїна».

Смаколики розповсюджували у двох будівлях Ради Європи у Страсбурзі – Палаці Європи та Агорі.

Читайте також: Українська громада у Франції перейшла на григоріанський календар

Минулого разу таку акцію проводили у листопаді 2017 року.

«Кошти, які ми тоді отримали від розповсюдження млинців та випічки, дозволили нам порадувати діток, які знають про те, що таке війна не з розповідей та новин. Це ті, хто відчув цей біль та горе на собі. Ми раді тому, що маємо таку можливість, хоч на трошки зробити їхнє життя цікавішим та наповнити барвами», - розповіли організатори.

Відповідні заходи українська громада проводить з 2014 року, господині вже встигли вивчити попит і визначитися з фірмовими та найбільш популярними стравами. Серед них - чізкейки, гарбузовий пиріг, пляцки та, звичайно, млинці з найрізноманітнішими начинками.

Цього разу акцію також приурочили до масляної за григоріанським календарем. Як відомо, українська громада Страсбурга від учора перейшла на григоріанський календар у літургійних богослужіннях. 

Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-