Травмований 17-річний український саночник у Латвії відправився на реабілітацію до Львова

Травмований 17-річний український саночник у Латвії відправився на реабілітацію до Львова

Фото
Укрінформ
Один з найперспективніших українських спортсменів-саночників (розгонний в санях-двійці) Назарій Децик, який отримав травму голови та хребта на трасі в Сігулді (Латвія), закінчив у Ризі перший етап реабілітації та відправився на подальшу реабілітацію до України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У неділю в ризькому аеропорту Назарія та його матір Наталю Децик проводжали представники української діаспори, які допомагали доглядати за хлопцем, особливо на першому етапі, поки він був у комі; а також консул України в Ризі Олег Горбенко. В той же день ввечері травмований спортсмен прибув (через Київ-Бориспіль) до Львова.

Надалі хлопець, який поки що рухається переважно на візку, матиме важливий та складний етап реабілітації. Лікарі не хочуть давати прогнози, проте відзначають позитивну тенденцію в одужанні. Далі все залежитеме від особливостей організму та якості наданих медицинських послуг.

Назарій Децик (Львів) – член юнацької збірної України з санного спорту – розгонний в санях-двійці. Децик – дуже перспективний спортсмен, який неодноразово посідав призові місця в своїй віковій категорії на міжнародних чемпіонатах та Кубках світу. Зокрема, в парі з Дмитром Семеновим на юнацькому Кубку світу з санного спорту 2016 року в Калгарі він зайняв третє місце. Після чого він отримував особисті запрошення на тренування від Канадської федерації санного спорту

Нагадаємо: 17-річний український спортсмен травмувався 20 листопада 2017 року під час тренування саней-двійки на трасі в Латвії (Сігулда), де українська збірна готувалася до турніру в Німеччині. Вилетівши з траси на останньому віражу на дуже великій швидкості, він отримав травму хребта та через пробиття шлему – голови. Назарій був у комі, під час якої за ним доглядала та робила всі потрібні вправи мати Наталя. З коми він вийшов 31 грудня.

Справами травмованого спортсмена в Латвії займалося Посольство України, зокрема, консул Олег Горбенко. Медична допомога надавалася Латвією безкоштовно, завдяки міждержавній угоді України та Латвії про невідкладну меддопомогу. Щодо страхового полісу на 30 тис. євро, який був оформлений в Україні, то зі страхової компанії «Княжа» стягнуто 5 тис. євро (і половина цих грошей вже використана). Українське Міністерство молоді та спорту на цей час виділило 20 тисяч гривень.

Децик проходив лікування в дитячих клінічних лікарнях, а реабілітацію – в латвійському Національному реабілітаційному центр «Вайварі» (Юрмала).

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-