Музей української діаспори в Києві запрошує на Sikorsky mini-fest

Музей української діаспори в Києві запрошує на Sikorsky mini-fest

Анонс
Укрінформ
18 лютого в Музеї української діаспори у Києві відбудеться Sikorsky mini-fest, присвячений відомому авіаконструктору та винахіднику гвинтокрила, киянину Ігорю Сікорському.

Про це йдеться на сторінці музею у Фейсбуці.

"Протягом чотирьох годин фесту (з 12.00 до 16.00 - ред.) в межах виставки «Наш Сікорський» триватиме серія екскурсій-квестів, а на музейному горищі діятиме імпровізована «Майстерня Сікорського»", - сказано в прес-анонсі події. 

Як зазначається, в рамках заходу відбудеться три екскурсії: 12.00-12.30; 13.00-13.30; 14.00-14.30.

"Під час екскурсії батьки та діти дізнаються про київський та американський періоди життя всесвітньо відомого авіаконструктора, побачать відтворені куточки київського помешкання та майстерні Сікорського, моделі його найвідоміших літаків та гелікоптерів, а також переглянуть короткометражний фільм із голосом самого Сікорського за кадром. Завершиться екскурсія квестом «Талісман Сікорського». Виконавши усі завдання, учасники віднайдуть щасливий капелюх авіаконструктора та матимуть змогу зробити у ньому селфі", - йдеться в повідомленні.

Також впродовж 12.00-16.00 відбудуться майстер-класи з моделювання й дизайну літальних апаратів.

"Ми пропонуємо дітям створити власні літачки та міні-гелікоптери, як це колись робив Ігор Сікорський у дворі батьківського будинку в Києві. Діти, віком від 5 років, під наглядом дорослих складуть дерев’яну 3-d модель вертольота, розмалюють її на свій смак та заберуть із собою на пам’ять. Для дітей, віком від 8 років, завдання буде більш серйозним – створити об’ємну модель літачка із пінопласту, яку також можна буде узяти із собою і, навіть, запускати у кімнаті чи на дитячому майданчику. Майстер-класи допоможуть учасникам розвивати просторове мислення, дрібну моторику й уяву та перетворяться для них у захопливу гру", - зазначають організатори.

Протягом фесту батьки та діти також зможуть скуштувати пікантний чай «Політ із Сікорським» та скуштувати смаколиків, завітавши до кавового куточку в музеї.

Вартість:

екскурсія та квест – 50 грн.,

майстер-клас із моделювання гелікоптера – 60 грн.

майстер-клас із моделювання літака – 60 грн.

Музей знаходиться за адресою: вул. Московська, 40-б, Київ.

Нагадаємо, нещодавно в Музеї української діаспори у Києві відбулася виставка та майстер-клас за мотивами творчості української художниці Марії Примаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-