Українець увійшов до складу журі на

Українець увійшов до складу журі на "Берлінале"

Укрінформ
Програмний координатор КМКФ "Молодість" Богдан Жук увійшов до складу журі премії "Teddy Award". Це - перша у світі нагорода для ЛГБТ-фільмів, яку представляють під час Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Куратор програми фільмів на ЛГБТ-тематику "Сонячний зайчик" Богдан Жук обраний до складу журі премії Teddy Award на Берлінському міжнародному кінофестивалі", - йдеться у повідомленні.

Перед цим члени журі подивляться більше 20 фільмів протягом 10 днів фестивалю, а вже 23 лютого відбудеться 32-га церемонія нагородження цією премією.

Крім традиційних відзнак, за найкращий ігровий, документальний і короткометражний фільми, а також спеціального призу журі, цьогоріч сім його членів уперше вручатимуть приз найкращому новачку – L‛Oréal Paris TEDDY NEWCOMER AWARD – за перший або другий повний метр квір-тематики.

Нагадаємо: 68-й Берлінський кінофестиваль відбудеться з 15 по 25 лютого. "Молодість" в журі "Teddy Award" на "Берлінале" у різні роки вже представляли Олексій Чащин та Міла Новикова. В суддівстві основного конкурсу  українці також неодноразово брали участь. У 2006-му членом журі фестивалю був письменник Юрій Андрухович, а в 2008 – продюсер і режисер Олександр Роднянський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-