У Молдові відзначили День Соборності України

У Молдові відзначили День Соборності України

Фото
Укрінформ
У Культурно-інформаційному центрі Посольства України у Молдові відзначили День Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові, у заході взяли участь дипломати, керівники та активісти української громади, журналісти.

День Соборності України ми не лише згадуємо видатних діячів минулого. Ми вклоняємося пам'яті сучасних українських героїв – героїв Небесної сотні, героїв війни за незалежність України у боротьбі з російськими агресорами. Ми пам’ятаємо, що 22 січня 2014 року загинули перші активні учасники Революції гідності: Нігоян, Вербицький та Жизневський. Вони боролися за незалежність України у наш час і віддали за це свої життя. А 20 лютого в Україні вшановують пам’ять героїв Небесної сотні", - зазначив посол України у Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат нагадав присутнім хронологію основних подій в історії державотворення України, роль керівників першої Української держави у визвольній боротьбі. Він провів паралелі з сьогоденням, коли Україна знову змушена виборювати свій суверенітет та захищати територіальну цілісність.

Читайте також: В столиці Латвії відзначили День Соборності України та 100-річчя УНР

Гнатишин наголосив на необхідності консолідації зусиль українців з метою протидії засобам гібридної війни, яку веде Росія проти України, акцентував на незворотності курсу України на інтеграцію до ЄС і прагненні народу жити у демократичному суспільстві.

Присутніх привітав також голова української громади Молдови Микола Олійник.

Учасники заходу вшанували пам’ять захисників України хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-