Вперше українці змагаються на чемпіонаті світу з авторського морозива в Італії

Вперше українці змагаються на чемпіонаті світу з авторського морозива в Італії

Укрінформ
Україна вперше бере участь у чемпіонаті світу з авторського морозива, фінал якого урочисто відкрився в суботу, 20 січня, в італійському містечку Ріміні та триватиме чотири дні. 

Країну представляє команда з київської студії морозива Gelarty, передає "Голос Америки".

"Українську команду з п’яти людей очолює українець із псевдонімом Массімо Джеларті, засновник студії морозива Gelarty. Заклад відомий своїми кулінарними експериментами: шеф-кухарі готують з морозива піцу та суші, а також доповнюють ним салати, закуски, перші й основні страви", - йдеться у повідомленні.

Заявки на участь у чемпіонаті подавали 109 команд із 16 країн світу. Хоча представники з України подали заявку за чотири місяці до його старту, в той час як у всіх інших команд було два роки на підготовку, її обрали однією з 12 найкращих, які пройшли у фінал.

Серед завдань, які стоять перед учасниками – зробити фігуру з карамелі висотою 1 метр 20 сантиметрів, на якій представити чотири десерти з різних видів шоколадного морозива, а також приготувати морозиво з невідомих наперед інгредієнтів.

За словами Массімо Джеларті, він вирішив відкрити власну студію морозива після того, як глибоко розчарувався в індустрії:

"Ми перевинайшли морозиво: відновили стародавню технологію і повністю відмовилися від синтетичних компонентів. Ми готуємо морозиво виключно з натуральних інгредієнтів і заморожуємо просто на очах у гостей. Я відтворив суть морозива - короткого моменту найвищого задоволення, який не може і не повинен місяцями лежати в холодильнику", - розповів він.

Також Массімо Джеларті зазначив, що шеф-кухарі Gelarty змішують натуральні інгредієнти на очах у гостя, а роли з морозива готують просто на крижаному столі.

"Я завжди мріяв зробити таке морозиво, щоб хотілося спробувати всі сорти до єдиного, – додає він. – Я вірю, що морозиво – це особлива магія, і щоразу готуючи нове, відчуваю себе чарівником у власному шоу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-