Українські канадці обіцяють продовжувати підтримувати Україну

Українські канадці обіцяють продовжувати підтримувати Україну

Відео
Укрінформ
Українська громада Канади цього року обіцяє не зменшувати свою підтримку України.

Про це йдеться у привітанні з нагоди православного Різдва президента Конгресу українців Канади Павла Грода та віце-президента Олександри Хичій. 

«Ми молимося за наших братів і сестер в Україні і щоб у новому році мир нарешті повернувся в Україну. Вже 4 роки вони хоробро захищають свою батьківщину від жорстокої російської агресії. Вони вистояли, поставивши свою країну на шлях реформ і процвітання. Нашим братам і сестрам потрібна наша підтримка і ми надалі будемо разом з ними», - наголосила Хичій.

Читайте також: Українським артилеристам передали спеціальні навушники з Канади

У свою чергу, Павло Грод підкреслив, що українська громада залишається впливовою політичною силою Канади. «Під проводом Конгресу українців Канади наша громада забезпечує, щоб підтримка України була одним із головних аспектів зовнішньої політики Канади», - сказав президент КУКу.

Він нагадав, що минулого року у канадсько-українських відносинах вдалося досягти значного прогресу. «Того року операція UNIFIER - канадська військова тренувальна місія в Україні - була продовжена, Канада й Україна підписали договір про оборонну співпрацю, ухвалено «закон Магнітського», а також вступила в дію угода про канадсько-українську зону вільної торгівлі», - підсумував Грод.

Як відомо, більше 1,3 млн громадян Канади мають українське походження, що становить близько 4% від загального населення країни. Конгрес українців Канади – парасолькова організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-