Лутковська: Українці їдуть до Польщі на заробітки, а не просити притулку

Лутковська: Українці їдуть до Польщі на заробітки, а не просити притулку

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заявляє, що більшість із 1,5 мільйона українців, які перебувають на території Польщі, приїхали на заробітки. Мова про біженців не йде. 

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"З обох сторін відбувається маніпуляція терміном. В даному випадку мова йде не тільки про статус, який надається державою особі, а мова йде про те, що люди приїхали на територію Польщі на заробітки, щоб пожити трохи, відпочити. Я б не говорила про біженців", - сказала вона.

Читайте також: За два роки 88 українців отримали статус біженця в Польщі

Як повідомлялося, раніше голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в останні роки країна прийняла у себе понад 1,5 мільйона українців, з яких кілька десятків тисяч – переселенці з територій, охоплених війною.

Водночас у Посольстві України у Варшаві заперечили заяву польського прем'єра про десятки тисяч українських біженців.

Зокрема, як заявила керівник консульського відділення Посольства України Світлана Криса, порівняно з попередніми роками кількість українських біженців у Польщі або бажаючих отримати міжнародний захист зменшилася, а цифра, озвучена главою польського Кабміну, не відповідає дійсності.

Вона підкреслила, що упродовж січня-листопада 2017 року лише 625 громадян України звернулися до польської влади з проханням надати їм міжнародний захист. Порівняно з попереднім роком, ця кількість зменшилася удвічі.

Дипломат зазначила, що українські громадяни приїжджають до Польщі та інших країн Євросоюзу з метою працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-