Австралійських політиків закликають не їхати на футбольний Чемпіонат світу до РФ�

Австралійських політиків закликають не їхати на футбольний Чемпіонат світу до РФ

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії закликав високопосадовців Австралії утриматися від відвідування Чемпіонату світу з футболу, який пройде у Росії в 2018 році.

Про це заявив голова Союзу українських організацій Австралії (СУОА) Стефан Романів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відвідування Чемпіонату світу з футболу, який проходитиме в Російській Федерації у 2018 році, лише підтвердить тезу Путіна, що справа України – це другорядне питання, а Росія має підтримку міжнародної спільноти», - сказав Романів.

Як зазначають в СУОА, ініціатива австралійських українців є віддзеркаленням заклику Світового конгресу українців щодо бойкоту Чемпіонату світу з футболу 2018 року в Росії.

У рамках згаданої акції українці Австралії звернулися до міністрів спорту, закордонних справ, голови австралійсько-української парламентської групи дружби, а також представників тіньового опозиційного уряду.

Крім того, на рівні громад штатів та територій, молодіжних організацій СУМ та Пласт ініційовано написання листів-звернень до регіональних посадовців, активізовано інформаційно-роз’яснювальну роботу із федеральними та місцевими ЗМІ, підтримку ініціатив посольства України у Канберрі на згаданому напрямку.

«Хоч австралійський уряд і запровадив санкції проти Росії, бойкот на рівні міністрів та представників урядів дав би дуже сильний сигнал», - вважають в СУОА.

Читайте також: Андрій Шевченко: Почнемо рік матчами з Японією і Саудівською Аравією

Як повідомлялося, питання участі офіційних представників Австралії у ЧС з футболу в Росії набуло нового звучання після перемоги команди Австралії у відбірковому турі чемпіонату. І хоча традиційний футбол (сокер) не є дуже популярним спортом в Австралії, участь австралійської команди у ЧС з футболу є предметом гордості спортивної еліти Зеленого континенту.

Раніше Світовий конгрес українців закликав бойкотувати Чемпіонат світу з футболу у Росії, наголосивши, що відвідання будь-яких ігор цього чемпіонату високопосадовцями держав світу і міжнародних організацій “зміцнило б імперські амбіції Російської Федерації та заохочувало б її продовжувати свої агресивні дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-