Українці Молдови відзначили відкриття нового КІЦу

Українці Молдови відзначили відкриття нового КІЦу

Фото
Укрінформ
Нещодавно українська громада Молдови відсвяткувала відкриття нового культурно-інформаційного центру (КІЦ) у складі Посольства України у Республіці Молдова.

В рамках святкового заходу відбулася презентація виставки робіт відомого у Молдові художника, етнічного українця Михайла Статного. Його живописні твори, передусім тематичні - "Новорічні щедрівки", "Різдво", "Різдвяні колядки" - сприяли формуванню святкової атмосфери під час проведення мистецького заходу.

"Сьогодні у нас потрійне свято. Давно очікуване відкриття Центру, нарешті, відбулося. Це своєрідний подарунок усім українцям Молдови до Нового року. Вітанням стала і виставка картин Михайла Статного. Майже у всіх роботах пана Михайла присутній образ жінки. Це глибоко символічно і ще раз підтверджує, що художник має українське коріння, тому що в Україні, в українській культурі і традиціях чільне місце займає образ жінки, образ матері – берегині роду, продовжувачки життя на Землі, матері усього живого", - сказала під час відкриття виставки перший секретар Посольства України у Молдові Алла Отверченко.

У свою чергу, автор картин Михайло Статний відзначив: "У моїх картинах – відчуття світу. Багато років моєю Музою є моя дружина Лариса і більшість творів присвячені їй. Звичайно, жінка – це найглибше у житті, найцікавіше і, відтворюючи її образ, відчуваєш особливий трепет. Багато новорічної і фольклорної тематики, але це – наша історія, і наші традиції".

Також на заході відома українська поетеса Світлана Лозинська прочитала власного вірша, присвяченого художнику і його творчості.

На завершення зустрічі українці вітали одне одного зі святами та робили пам'ятні фото. Святковий келих шампанського був піднятий за те, щоб Новий рік приніс Україні мир та злагоду.

У відкритті КІЦу взяли участь працівники Посольства, члени Спілки художників Молдови, керівники та активісти українських громадських організацій, мистецтвознавці, митці, представники ЗМІ, які високо оцінили талант і художню майстерність автора робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-