СКУ подякував ООН за підтримку резолюції щодо Криму

СКУ подякував ООН за підтримку резолюції щодо Криму

Укрінформ
Українська діаспора висловлює подяку ООН за підтримку резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна" та закликає усі держави-члени приєднатися до неї.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Світовий конгрес українців висловлює подяку державам-членам ООН, які підтримали Україну та її народ, ухваливши цю резолюцію, та закликає держави, що утрималися, приєднатися до підтримки цього заклику із захисту основних прав громадян, які страждають від окупанта", - сказав Чолій.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна асамблея ООН 19 грудня затвердила резолюцію "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна".

Документ підтримали 70 країн-членів ООН, утрималися 76, виступили "проти" - 26 країн. 

Документ, зокрема, підтверджує, що між Україною і Росією існує міжнародний збройний конфлікт, засуджує ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство. Резолюція містить вимогу до Росії виконати проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод громадян України на півострові; закликає російську окупаційну владу забезпечити освітній процес українською та кримськотатарською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-