В Азербайджані відзначили відкриття нового об'єднання українців

В Азербайджані відзначили відкриття нового об'єднання українців

Фото
Укрінформ
19 грудня в азербайджанському місті Сумгаїт відбулось офіційне відкриття новоствореного діаспорського об'єднання - української громади ім. І.Франка.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Азербайджані.

"Посол України в Азербайджані О.Міщенко привітав голову української громади ім. І.Франка у місті Сумгаїт Т.Мусаєву з цією подією та подарував новій громаді портрет Івана Франка", - зазначили у дипустанові.

Посол також закликав українців до єдності навколо ідеї територіальної цілісності України в умовах збройної агресії з боку Росії. 

У свою чергу, голова новоствореної громади українців у Сумгаїті Тамілла Мусаєва наголосила, що пріоритетом роботи цієї організації буде підтримка суверенітету та територіальної цілісності України та Азербайджану, а також збереження та пропагування традицій і культури обох народів.

В рамках церемонії відкриття відбувся святковий концерт, у якому взяли участь азербайджанський колектив "Заріф" під керівництвом заслуженого педагога Ф.Халілової та дитячий колектив української діаспори м.Сумгаїт, які виконали відомі українські та азербайджанські композиції. 

Фото Посольства

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-